Het Sint Nicolaasgilde Venray

 

Jarenlang werd de intocht van Sinterklaas in Venray geregeld door een aantal bevriende ondernemers maar sinds 1999 is de intocht nieuw leven ingeblazen. Altijd staat het kinderplezier voorop want tenslotte is dat wat Sinterklaas hoog in het vaandel heeft staan. Ze krijgen dan ook strenge instructies van deze goede man over hoe zijn intocht zo plezierig mogelijk kan verlopen!

 

Van aankomst tot intocht, van route tot Sinterklaashuis alles wat de Sint in Venray doet of wil doen, zit het Gilde achter voor de logistiek. Natuurlijk hebben ze hier alle handen voor nodig en bestaat het Gilde dan ook uit 6 vrijwilligers die zich inzetten voor het Sinterklaasfeest in Venray, voor groot en klein.

 

 

 

 

De Geschiedenis

 

Het Sint Nicolaas Gilde in Venray regelde de allereerste intocht van de Sint in Nederland en wel in 1888. Heel bijzonder dus Sinterklaas als allereerste in Venray aan kwam. Toen begeleidden engelen, knechten en een erewacht te paard de Goed Heiligman.

 

“IJverig strooiden de engelen en knechten, die de Grijze man voor deze bijzondere gelegenheid uit verre gewesten had meegebracht, hun lekkernijen rond onder het jonge volkje!” aldus de Venlose Courant van december 1888.

De intocht is in de loop der jaren behoorlijk veranderd zoals je dus kan zien!

 

Word vrijwiliger!

 

Omdat Sinterklaas dus ook wel eens hulp kan gebruiken, zoekt hij altijd nog vrijwilligers die een handje willen helpen tijdens het Sinterklaasfeest in Venray.

 

Wil jij ook een steentje bijdragen, mail dan naar info@sinterklaasinvenray.nl en vertel wat jouw bijdrage zou kunnen zijn.

 

 

Contactgegevens

 

Sint Nicolaasgilde Venray

Postbus 555

5800 AN Venray

info@sinterklaasinvenray.nl

 

KvK: 40165136

Rabobank: 116052309